(PLEASE SCROLL DOWN FOR ENGLISH)

Destination wedding: tendinta care a cucerit mirii milenari

Vă doriti o nuntă ieșită din tiparele actuale, o nuntă ca o vacanță sau chiar ca o lună de miere?

Atunci a venit vremea să experimentați ceva nou: „destination wedding”. Datorită acestei tendințe puteți avea parte de zile nemaipomenite, marcate de o ceremonie și de o petrecere care să fie într-adevăr pe gustul vostru. Fiți inspirați și alegeți o destinație de nuntă din România sau din străinătate și cu siguranță că veți beneficia de amintiri prețioase. Pentru ca aceste amintiri sa fie surprinse alegeti un fotograf de nuntă profesionist. În primul rând, acesta trebuie să fie un bun observator, să se implice în tot ceea ce face și să fie dornic să vă ghicească preferințele. În al doilea rând, el ar trebui să găsească locațiile cele mai potrivite pentru ședințele foto și să vă lase, atât pe voi, cât și pe invitații voștri, să savurați fiecare moment. De asemenea, un fotograf de nuntă dorește să pună laolaltă momentele unice pentru a putea să redea adevărata poveste a nunții.

Motive pentru care mirii milenari preferă „destination wedding”

Pentru ei, nunta nu este doar o experiență de o zi

Desigur că orice cuplu își dorește o ceremonie deosebită, care să se constituie într-una dintre cele mai frumoase amintiri, dar mirii milenari vor ceva mai mult. Astfel, ei savurează din plin intensitatea emoțiilor din momentul în care spun „Da”, dar, pentru a resimți pe deplin împlinirea, vor să le prelungească și dincolo de acele momente. În aceste condiții, milenarii vor face un pas înainte, având drept obiectiv să-și transforme nunta într-o experiență epică, în care să-i aibă alături doar pe cei apropiați. Experții în organizarea de nunți spun că tot mai multe cupluri tinere vor să-și lege destinele în destinații variate, în țara de origine sau în străinătate, sperând să aibă parte, de ce nu, de un weekend sau chiar de o vacanță în preajma celor la care țin.

Vor să aibă parte de autenticitate

Pentru a trăi din plin de povestea nunții lor și pentru a o împărtăși cu ceilalți, mirii milenari preferă destinații speciale în care să spună „Da”. Ei nu se tem de noile experiențe, să descopere culoarea locală și să includă, în nunta lor, o parte cât mai mare din specificul destinației. Acesta este motivul pentru care fotograful de nuntă devine din ce în ce mai important. Cuplul dorește să aibă parte de unul care să fie capabil să surprindă imagini cât mai reale din experiența nunții, pline de trăiri autentice. Mai mult, pentru a fi siguri că se va întâmpla așa, ei pot să-i solicite să le fie alături în toată perioada în care vor sta în destinația respectivă. De aceea, este ideal ca acesta să negocieze să ajungă acolo cu o zi-două sau chiar cu trei zile înainte de ziua nunții pentru a se familiariza cât mai bine cu locurile și pentru a putea să le sugereze mirilor cele mai bune locații pentru ședințele foto.

Vor să se bucure de mai multă libertate

În special destinațiile de nuntă care oferă posibilitatea de a petrece mult timp în natură sunt ideale pentru cei care doresc să aibă o nuntă ieșită din tipare. De la prezența cadrelor naturale, originale, până la posibilitatea de a purta ținute cât mai puțin pretențioase sau de a organiza o petrecere care să cucerească tocmai prin autencitatea ei, toate acestea îi vor ajuta pe miri să se simtă mult mai relaxați. Această atmosferă ar trebui surprinsă de fotograful de nuntă, care va lăsa toate momentele naturale, toate emoțiile să se deruleze nestingherite.

Vor să-i aibă alături numai pe cei care le sunt foarte apropiați

Un alt motiv care-i determină pe mirii milenari să fie adepții „destination wedding” este acesta: vor să limiteze lista de oaspeți, să-și împărtășească momentele speciale alături de câțiva membri ai familiei și de câțiva prieteni. Pentru cei care sunt proaspăt căsătoriți contează să fie în preajma celor la care țin cel mai mult, să petreacă mai mult timp de calitate cu ei.

Vor să aibă parte de activități cât mai inedite după ceremonia propriu-zisă

Datorită „destination wedding”, cuplul și invitații lor pot fi implicați în activități diverse, care să preceadă sau să urmeze petrecerii de nuntă. Spre exemplu, pot fi organizate excursii, jocuri în familie sau orice alte experiențe care să-i bucure pe toți. În unele cazuri, cuplurile aleg să aibă luna de miere imediat după nuntă. Prezența fotografului de nuntă este absolut necesară, iar acesta trebuie să aibă grijă să aibă oricând la dispoziție recuzita (aparate de fotografiat, lentile, cabluri, blițuri etc.). Ceea ce contează este ca acesta să-și respecte angajamentele, dar să fie totodată flexibil și să îi stimuleze pe miri și pe oaspeții lor să-și exprime nestingheriți stările, emoțiile, pentru a obține fotografii cu adevărat unice.

România, „destination wedding”

Tot mai multe cupluri din țara noastră sunt în căutarea unei nunți cât mai personalizate și, în calitate de milenari, preferă „destination wedding”. Uneori, nunta va avea loc foarte departe de localitățile de origine ale mirilor, întrucât aceștia doresc să-i reunească pe apropiații lor într-o locație foarte specială, fără să fie nevoiți să petreacă o mare parte din timp într-un „du-te vino” printre mese pentru a-și saluta toți invitații.  Dacă vreți să vă organizația nunta visurilor voastre în România, aveți de unde alege. Iată câteva exemple:

            La munte

Pentru cine iubește pădurile seculare, stâncile spectaculoase, aerul curat, florile de munte sau vântul care se strecoară printre frunze, atunci  Munții Carpați pot fi o „destination wedding”. Oriunde veți merge, puteți simți autenticitatea locurilor datorită unei ceremonii și a unei petreceri chiar în mijlocul pădurii sau într-o poiană, pe iarba proaspătă. Alături de oaspeții voștri, puteți petrece momente speciale și, la sfârșitul uneia dintre cele mai frumoase zile din viețile voastre, puteți merge într-o cabană rustică.

În zone agroturistice

Dacă apreciați activitățile în aer liber, plimbările într-un sat pitoresc și liniștit sau să descoperiți comunități rurale străvechi, vă puteți găsi locații perfecte pentru nuntă. Spre exemplu, ați putea merge în Maramureș sau în Bucovina.  Indiferent de alegerea voastră, veți fi impresionați de atracțiile culturale, istorice, unele dintre ele incluse în Patrimoniul Mondial al UNESCO, precum sunt bisericile din lemn din Maramureș sau bisericile pictate din Bucovina. Mai mult, ospitalitatea incredibilă a localnicilor, tradițiile minunate și mâncarea extraordinară transformă aceste zone în destinații de nuntă perfecte, indiferent de anotimp.

Orașele medievale

Vă place să descoperiți străduțe istorice ale unei vechi cetăți sau să aveți ceremonia nunții într-o biserică fortificată inclusă în Patrimoniul UNESCO? În acest caz, aveți numeroase posibilități, precum Sighișoara, Sibiu, Brașov și zonele rurale adiacente, în care istoria se alătură peisajelor incredibile. Locuri precum acestea sunt ideale pentru fotografiile de nuntă și în mod cert că veți avea o experiență unică, pe care o veți putea împărtăși cu familia și cu cei mai apropiați prieteni.

Castelele din Transilvania

Dacă sunteți fascinați de prinți și de prințese, de cavaleri și de poveștile romantice, atunci castelele din Transilvania, cum ar fi Castelul Bran sau Castelul Corvinilor (din Hunedoara) sunt perfecte ca destinații de nuntă pentru voi. Nu numai că veți putea să vă trăiți propriul basm, dar puteți chiar să vă organizați ceremonia și petrecerea de  nuntă în anumite săli din aceste castele.

Delta Dunării

Vă doriți să spuneți „Da” într-unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa? Delta Dunării este un paradis natural unde vă veți bucura de o experiență minunată la nunta voastră. De pildă, o barcă de pescar, o plimbare printre canale, o insulă sau locul în care Dunărea se întâlnește cu marea, pot fi locuri perfecte pentru o ceremonie de nuntă. Veți fi impresionați de toate acestea și cu siguranță că veți trăi cele mai frumoase zile din viața voastră!

La malul mării

Sunteți îndrăgostiți de sunetul valorilor, de culorile schimbătoare ale mării sau de apusuri de soare care-ți taie respirația? Litoralul Mării Negre vă așteaptă pentru unul dintre cele mai importante evenimente din viață, fie că veți petrece acolo o zi, un weekend sau mai multe zile.

În concluzie, se poate spune că România le oferă mirilor milenari multe oportunități pentru a-și alege o „destination wedding” grozavă. Desigur, această experiență nu ar fi posibilă fără prezența unui fotograf de  nuntă, care ar trebui să-i fie alături cuplului, să fie serios, dar și prietenos totodată. Pentru un câștig de ambele părți (pentru cuplu și pentru fotograf), fotograful ar trebui să le prezinte mirilor oferte avantajoase, iar aceștia nu ar trebui să uite să-i lase un review. Acesta are un rol foarte important, în condițiile în care îl vor ajuta să câștige mai multă încredere în rândul potențialilor amatori de fotografii pentru „destination wedding”.

 

 

 

 

 

Destination wedding: the trend that wins over the Millennials

Do you want a wedding out of the current patterns, a wedding as a holiday or even as a honeymoon?Then it’s time to experience something new: “destination wedding”. Thanks to it, you can have the time of your lives, with a ceremony and a party reflecting your true spirit. Be inspired and choose a destination wedding in Romania or abroad and certainly you’ll have precious memories. For these memories to be captured, choose a professional wedding photographer. Firstly, he must be a fine observer, he must be deeply involved and be willing to guess your preferences. Secondly, he should choose the best locations for photo shoots and let you and your guests enjoy every moment. In the same time, a good wedding photographer wants to get together the magic instants for give you the chance to receive the true story of your wedding.

Why millenials prefer “destination wedding”

For them, the wedding it’s not just a  one day experience

Of course that a couple wants a special wedding ceremony, which represents one of the most beautiful memories, but millenials are aiming for more. The bride and the groom enjoy deeply the power of emotions when they say “I do”, but they feel truly accomplished about the overwhelming feelings after that moment. This is the reason why they are taking a step further and are trying to have an epic experience with their closest relatives and friends.

Wedding planners say that more and more young couples want to tie the knot in various destinations, in their country or abroad because they hope to enjoy a whole weekend or even a holiday with the ones they love.

They search the authenticity 

For living deeply the story of their wedding and for sharing it with the others, the millenials prefer special destinations to say “I do”. They are not affraid of new experiences, of involving a lot of the local culture in their ceremony.

The wedding photograper becomes more and more important. Couples want a photographer who is able to capture the most authentic images, full of live and semnifications. To be sure they will fulfill their wish, they may ask him to enjoy them at wedding destination and stay there for a few days. It’s ideal that he arrives there at least two or three days in advance for having enough time to discover the places and making suggestions for the best locations for photo sessions.

They want more freedom

Particularly destinations wedding which give opportunity for spending time in nature are perfect for those who are dreaming about an uncommon wedding.

The original backdrops, the possibility of wearing less demanding outfits or of organising an authentic party, all of these will help the couple to feel more relaxed. This atmosphere should be captured by photographer, who will allow all the natural moments, all emotions to unfold.

They want to enjoy their nearest and dearest

Millenials prefer destination wedding for another reason: they want to limit the guest list, to share the special moments only with a hand of family members and friends.

For newlyweds is more important to get their nearest and dearest together, to spend more quality time with them.

They want to enjoy special activities after the “I do”

Thanks to a destination wedding, the couple and their guests can involve in many types of activities, before or after the party. For example, they can go in trips, they can play different games, they can be involved in a sort of pleasant experiences for everyone. Sometimes, couples choose to have their honeymoon afterward. The presence of wedding photographer is essential, he must take care to have always at hand his gear (cameras, lenses, flashes, chargers, cables etc.). It’s important to respect his commitments, but also to be flexible and to stimulate the couple and the guests to express their feelings for taking truly unique photos.

Romania as destination wedding 

More and more Romanian couples are looking for a highly personalized wedding and, as millennials, they prefer destination wedding. Sometimes, the wedding will take place faraway from where they currently live because they want to get together their nearest and dearest in a very special location, without spending a lot of time running from table to table to say hello to all their guests.

If you want to organize the wedding of your dreams in Romania, you have a lot of options, like:

To the mountains

If you love secular forests, spectacular cliffs, fresh air, mountain flowers or wind blowing through the leaves, choose the Carpathians as your destination wedding.

No matter where you go, you can feel the authenticity of places thanks to a ceremony and a wedding party in a middle of a forest or on a meadow with fresh herbs. You and your guests will enjoy special moments and, the end of the one of the most beautiful days of your lives, you can go in a rustic chalet.

The agro touristic areas

For those who enjoy outdoors activities, walking in a picturesque and quiet village or discover ancient rural communities, you will find perfect locations for your wedding. For example, you could go to Maramureș or Bucovina.

No matter off your choice, you will be impressed about the cultural and historical attractions, some of them UNESCO World Heritage Sites, like wooden churches in Maramureș or the painted churches in Bucovina. Besides, the incredible hospitality of the local people, the wonderful traditions and the amazing food make these regions perfect for destination wedding in any season.

Medieval towns

Do you like to discover the historical streets of an old citadel or to have the wedding ceremony in a UNESCO World Heritage fortified church? If your answer is „Yes”, you have a lot of options, like Sighișoara, Sibiu, Brașov and the rural areas from neighbourhood, where history meets great landscapes.

Places like these are ideal for your wedding photos and certainly you will have an unique experience to share with your family members and with your closest friends.

The castles of Transylvania

If you are fascinated about princes and princesses, about knights and romantic stories, the ancient castles of Transylvania like Bran or Corvin Castle (from Hunedoara) are perfect as your destination wedding.

The great advantage of this choice is not only the chance to live a fairy-tale, but also you can have your wedding ceremony or even the party in some rooms of these castles.

The Danube Delta

Do you want to say “I do” in one of the most beautiful places in Europe? The Danube Delta is a natural paradise where you can have a marvellous wedding experience. For example, a fisherman boat, a boat ride to the channels, an island or the place where The Danube meets The Black Sea, are perfect for your ceremony. You will be excited about all of these and certainly you will have the time of your lives!

The seaside

Are you in love with the sounds of the waves, with the changing colours of the sea or with the take-breathing sunsets? The seaside of The Black Sea is waiting for you for one of the most important events of your lives, either you’ll spend there only one day, a weekend or even a couple of days after wedding.

In conclusion, Romania gives millennials a lot of opportunities to have a great destination wedding. Of course, this unique experience couldn’t’t be possible without the wedding photographer, who must be stick with the couple, who must be serious and friendly. For a „win-win” experience, the photographer should make special offers to his clients, to send them studio-quality photos via email and the couple shouldn’t’t forget to write a review. The comments are very important because they will help him to gain more trust among the potential destination wedding clients.

Leave A

Comment